Varza calita ungureasca cu carne

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 28 Apr 2013 | 17783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata sau proaspata
  • 300 g carne tocata (porc, pui, ciuperci)
  • 2 cepe
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 cana orez
  • 2 linguri cimbru uscat
  • 300 ml smantana
  • ulei
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita ungureasca cu carne:

Spalam varza, indepartam frunzele exterioare, o tocam si o fierbem 60-70 minute in apa cu o lingura de cimbru uscat (daca este varza proaspata adaugam si putina sare). Pana cand fierbe varza pregatim umplutura si fierbem orezul.

Spalam orezul si-l punem la fiert in apa cu sare, apoi il strecuram si-l adaugam la carnea tocata calita.

Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le tocam marunt si le calim in ulei, apoi adaugam boia dulce, o lingura de cimbru uscat si carnea tocata. Calim carnea pana cand incepe sa se deschida la culoare, adaugam sare si piper dupa gust.

Intr-o tava (yena) punem putin ulei sau untura pe fundul tavii apoi punem un strat de varza, un strat de carne cu orez, smantana si apoi din nou varza. Deasupra putem pune inca putin ulei.

Deasupra mai putem adauga smantana si cascaval ras, acestea se rumenesc si vor da un plus de savoare.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 25-30 minute (foc mediu).

Daca inlocuim carnea tocata cu ciuperci vom obtine o delicioasa mancare de post. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita ungureasca cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu piept de porc afumat